Inga lediga platser
Tyvärr har vi inga lediga platser för närvarande.
47 %
47 %
Likör:
Det finns oändliga mängder spännande likörer. Likörer brukar oftast begränsas till att användas som färg- och smaksättare drinkar och desserter. Men det finns många likörer som är utsökta att avnjuta som de är eller "on the rocks". Det som är gemensamt för alla likörer är är söta. För att över huvudtaget få kalla sig likör måste drycken innehålla minst 100 gram socker per liter. Läs mer om likör här. Likörer brukar ha en alkohol halt på 15-40 % och ofta vara smaksatta av frukt, bär, örter, blommor, etc. Likörer brukar inte lagras någon längre tid men brukar däremot lämnas att « vila » så att smakämnena utvecklas tillsammans. Ett av världens äldsta likördestillerier grundades i Holland av Lucas Bols. Bols är än idag världsledande inom likörproduktion och flera av företagets produkter kan du hitta på den här sidan. Likörens historia och tillverkning Likörer har gjorts sedan lång tid tillbaka och är egentligen en vidareutveckling av örtmedicinerna. I Italien tillverkades likörer redan på 1200-talet. En del likörer tillverkas genom att smaksättaren, (frukten, blomman, nöten, etc.) får dra i vatten eller alkohol, s.k. infusion. Därefter tillsätts socker och andra ingredienser. Andra likörer destilleras och smaksätts via aromämnen. Sedan allt fler spritsorter börjat smaksättas är det svårt att dra gränsen mellan spritsorter och likörer. Men en skillnad är att smaksatt sprit inte kan tillverkas genom infusion.